Bel of app ons:

+31(0)611629508 

 

Rijschoolbranche nieuws

Rijschoolbranche nieuws

Rijschoolbranche nieuws

 1. De BOVAG Branche Barometer van BOVAG Autodealers laat over de eerste twee kwartalen van 2017 een netto omzetontwikkeling* zien van plus 4,4 procent. Het netto bedrijfsresultaat* daalt daarentegen naar 1,08 procent, waar in 2016 nog 1,27 procent werd genoteerd. De operationele kosten worden goed beheerst, maar er is onvoldoende grip op de afdelingsresultaten.
 2. Na ruim 10 jaar was het tijd voor vernieuwing. Daarom introduceert Kroon-Oil B.V. uit Almelo een nieuw, gewaagd en exclusief full colour vat. Opnieuw een ‘kunstwerk voor de werkplaats’.
 3. Internationale expertorganisatie DEKRA bouwt een testomgeving voor connected cars in Malaga, Spanje, als deel van een internationaal testnetwerk voor connected en automated driving. Door testscenario’s, emulatieapparatuur, specifieke scenario’s en fysieke voertuigen te combineren, kunnen fabrikanten nu al starten met het toekomstbestendig maken van de connected car. De testlocatie gaat voor het eind van 2017 open.
 4. Michelin presenteert op de IAA Frankfurt haar nieuwste Primacy band: de Michelin Primacy 4. Deze nieuwe band zet de standaard wat betreft veiligheid. Drie jaar ontwikkeling heeft geleid tot een band die een hoog prestatieniveau op natte wegen behoudt: vanaf de eerste kilometer tot aan het bereiken van de wettelijke minimale profieldiepte (1,6 mm). Het is van het grootste belang dat een band goed blijft presteren totdat hij echt versleten is. De Michelin Primacy 4 blijft die langdurige prestatie leveren.
 5. Bosch Car Service is nog steeds de grootste Garageformule van Nederland, maar niet de grootste groeier. Dat is die andere Bosch-formule: Autocrew. Aumacon presenteerde zijn jaarlijkse Garageformule Top 40. Wat kunnen we daaruit leren?
 6. Vanaf volgend jaar zal filterfabrikant UFI zelf zijn brandstoffilter voor de nieuwste Volkswagen Crafter op de onderdelenmarkt brengen. Hetzelfde filter levert de Italiaanse filterfabrikant aan Volkswagen als origineel onderdeel. Er zijn twee versies van, met of zonder speciale waterafscheider. Waarom is dat?
 7. Staan de auto’s van jouw klanten draadloos in verbinding met jouw autobedrijf? Of je antwoord op deze vraag nu ja of nee is, we zijn benieuwd naar je ervaringen en motieven. Deel die met AMT en scoor een Snap-on draadloze spanningszoeker ter waarde van 49 euro!
 8. Mbo-studenten autotechniek opgelet: vanaf vandaag gaan de verkiezingen van ‘Autotechnicus en bedrijfsautotechnicus van de Toekomst’ echt beginnen! De online kennistest, de eerste stap naar de titels “Bedrijfsauto- en Autotechnicus van de toekomst 2017’ is vanmorgen live gegaan.
 9. In het kader van 30 jaar Autec-VLT verloot Autec-VLT arrangementen naar de Formule 1 van Abu Dhabi onder de kopers van hefbruggen, remmentestbanken en of emissiemeetapparatuur. Inmiddels is nu ook de vierde winnaar bekend. De vierde winnaar is: Autobedrijf de Jong
 10. Mercedes-Benz en smart zetten de inspanningen voor een schoner milieu kracht bij. Tijdelijk bieden ze een financieel voordeel bij de aankoop van een nieuwe personenauto die aan de EU6-emissienorm voldoet. Het financiële voordeel van € 2.000 (Mercedes-Benz) of € 1.000 (smart) exclusief BTW is geldig bij inruil van een personenauto met EU1- tot EU4-dieselmotor – ongeacht het merk (voor een nieuwe Mercedes-Benz personenauto inclusief V-Klasse en smart). Heeft de ingeruilde auto een EU1-, EU2- of EU3-dieselmotor, dan wordt er nog een stap verder gegaan: demontage. De waarde van de te demonteren auto wordt door een onafhankelijke instantie – AutotelexPRO – bepaald. Mercedes-Benz en smart vergoeden de restwaarde en betalen voor deze auto’s bovenop de inruilpremie ook de slooppremie.
 11. De vakbeurs Auto Prof en het kennisevenement AMT Live gaan de krachten bundelen en voegen beide evenementen samen. De eerste combi-editie is op 30 en 31 januari en 1 februari 2018 in Gorinchem. Auto Prof en AMT Live gaan een samenwerking aan voor minimaal drie jaar met intentie tot langer. Beide organisaties willen de markt één topevenement aanbieden in zowel Gorinchem als Hardenberg.
 12. In iets meer dan twee seconden krijgt de Formule 1-auto van Max Verstappen een vers setje banden. Daardoor geïnspireerd organiseert AMT in aanloop kennisevenement AMT Live de ludieke wedstrijd: AMT Pitstop Challenge. Doe jij mee? De redactie daagt je uit, want jíj bent de professional.
 13. Autotechniek en rechtspraak, wat hebben ze met elkaar gemeen? Soms best veel. We kwamen een interessante uitspraak tegen over autoinbraak waarbij de boordelektronica van een Mercedes andere feiten bovenwater bracht dan wat de eigenaar de verzekeraar liet geloven…
 14. Snelwegen in Nederland produceren in verhouding veel meer laagfrequent, dreunend geluid dan dertig jaar geleden. Dat staat in een nog niet gepubliceerd onderzoek in opdracht van het RIVM, meldt het televisieprogramma De Monitor (KRO-NCRV) aanstaande zondag.
 15. Ben jij leerling MBO-Autotechniek niveau 2, 3 of 4? Laat zien welk technisch talent je in huis hebt en doe mee met de verkiezing ‘Autotechnicus van de Toekomst’ en maak bovendien kans op prachtige prijzen! Vanaf 18 september gaan we voor het derde achtereenvolgende jaar van start met de verkiezing. Voor het eerst dit jaar gaan we ook op zoek naar de ‘Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst’!
 16. De cumulatieve afname in de verkoop van occasions over de afgelopen maanden liegt er niet om: -1,5 procent. De gezamenlijke autobedrijven noteerden een daling van 1,9 % in de verkoop van occasions aan eindgebruikers in de maand juni ten opzichte van dezelfde maand in 2016. In juli en augustus steeg de verkoop van occasions licht, maar ten opzichte van 2016 is er nog altijd sprake van een cumulatieve afname, zo blijkt uit cijfers van VWE.
 17. Veertig partners tot nu toe, uitverkochte kennissessies van partners en weer een spetterend programma demonstraties en wedstrijden. Op 15 en 16 november starten we met de zesde editie van hét kennisevenement AMT Live in Autotron Rosmalen. En dat alles volgens het bekende recept.
 18. Als abonnee van AMT zie je maandelijks een verslag van een van de regionale ATC-lezingen in je vakblad. Op de ATC Agenda-pagina zie je de geplande lezingen voor de volgende maand. Ook deze maand heeft de ATC weer een heel aantal mooie lezingen op stapel staan. Hieronder vindt je een overzicht van alle ATC lezingen voor de maand september.
 19. De zomervakantie zit er voor menigeen op, net als onze ‘AMT mee op vakantie’-fotoactie. Hierbij maakte je kans om de door Sonic beschikbaar gestelde power pack ter waarde van € 229,- te winnen. We hebben ontzettend veel inzendingen binnengekregen. Maar nu? Wie wordt de winnaar?
 20. Het zat er al even aan te komen dat de mijlpaal van de levering van de 15.000ste Autec-hefbrug bereikt zou worden en binnenkort is het zover. Smeets Autogroep uit Heerlen heeft met de aanschaf van een ASB3004HS schaarbrug de 15.000ste hefbrug, die Autec-VLT sinds de oprichting op 30 oktober 1987 zal leveren en installeren.
^^^