Bel of app ons:

+31(0)611629508 

 

Rijschoolbranche nieuws

Rijschoolbranche nieuws

Rijschoolbranche nieuws

 1. Samen met collega’s ontdekken welke talenten je in huis hebt. Dat is het doel van de OOMT-workshop Automotive Got Talent. Het team van Autobedrijf Benerink deed als een van de eerste mee en had een leuke én leerzame avond, vertelt Esther Benerink. “Aandacht voor talentontwikkeling is niet alleen goed voor medewerkers. Het hele bedrijf profiteert er van mee.”
 2. Typisch werkplaatsprobleem van vandaag: Een voertuig komt binnen met de klacht dat het remlampje brandt. Er is een foutcode opgeslagen die betrekking heeft op dat remlampje. Maar controle van het vloeistofniveau levert geen bijzonderheden op, en de handrem functioneert prima. Dat is vreemd. Hoe nu verder? Zonder goede technische info is dit probleem onoplosbaar, zegt GMTO.
 3. Precies een jaar geleden maakten we bij CBX kennis met de Groove Glove. Dat is een handscanner die razendsnel een doorsnede van het bandenprofiel geeft plus een analyse van eventuele wielstandproblemen. Op AutoProf-AMT Live zagen we dat bandprofiel scannen nog eenvoudiger en sneller kan…
 4. “Hoe ver mag een treeplank uitsteken voor de APK?”, “Wat ik nou toch tegenkwam in de werkplaats!” en “Dank allemaal voor de tips, het startprobleem is opgelost”. Drie voorbeelden uit drie vaste rubrieken van ons vakblad. En ze hebben allemaal iets met elkaar te maken. Je wint er gereedschap mee.
 5. Duobond lanceert een innovatieve oplossing voor nog efficiëntere ruitreparatie. Duobond Air Removal Tool (DART) is een instrument voor het verwijderen van lucht uit beschadigd gelamineerd glas, oftewel: sterretjes in auto- en vrachtwagenruiten. DART past op de bestaande Duobond-reparatiebruggen Attack, Fixer, IQ-2 en IRIS.
 6. Na het uitrollen van het online platform mijnBoschCarService lanceert Bosch Car Service in Nederland nu ook de Bosch-connector met bijhorende Bosch Car Service Connect App. Dankzij de connectie tussen de connector, de app en mijnBoschCarService heeft de klant 24/7 volledige controle over zijn of haar auto.
 7. Het aircoseizoen staat voor de deur, ben jij er klaar voor? AMT besteedt volgende maand aandacht aan het Thema Aircoservice in de praktijk. En daarvoor hebben we jouw ervaringen nodig. Doe je mee? Wie weet scoor je een zaklamp van Snap-on.
 8. Champion lanceert samen met Brezan Automaterialen een gloednieuw garageconcept in Nederland. Het Champion Service Point netwerk biedt naar eigen zegge een totaaloplossing in auto-onderdelen zodat garagebedrijven hun vakmanschap optimaal kunnen benutten. Hoe zit dat?
 9. Nu heel Nederland de aandacht richt op de Olympische Winterspelen in Zuid- Korea, zijn we benieuwd naar de interesse van de Nederlandse autokoper in de Koreaanse auto’s.
 10. “Hybride Toyota’s goed voor meer emissievrije kilometers dan alle volledig elektrische auto’s samen”, juicht Toyota-importeur Louwman en Parqui in een persbericht. “Belangrijk voor klimaatakkoord Parijs”, voegt het bericht er nog aan toe. Is dat echt zo?
 11. Alhoewel Barum banden dit jaar zijn 70e verjaardag viert, is het merk nog lang niet met pensioen. Sterker nog, aankomende zomer introduceert Barum zijn eerste all season band: de Quartaris 5.
 12. De Black Box. In een moderne auto zitten er talloze. Meestal gaan er sensorsignalen in, en komen er signalen voor actuatoren uit. Op de AMT-stand op AutoProf-AMT Live stonden er vijf. In plaats van ICs, bestond hun inhoud uit auto-onderdelen. Welke? 215 bezoekers probeerden dat te achterhalen. Wie van hen won de iPad Mini?
 13. De Duitse justitie is dinsdagochtend in alle vroegte het hoofdkantoor van autofabrikant Audi binnengevallen. Ook een fabriek van het bedrijf in Neckarsulm wordt doorzocht. Dat heeft Audi zelf bevestigd na berichten in verscheidene Duitse media.
 14. Ford past als eerste autofabrikant ter wereld exoskeletten toe in het assemblageproces van voertuigen. Dit verlicht werkzaamheden van de technici. 100 werknemers in de Ford-productiefaciliteit in het Spaanse Valencia maken inmiddels gebruik van een ‘Iron Man’ exoskelet.
 15. De Amerikaanse Justitie is bereid om te schikken met Fiat Chrysler in het sjoemelsoftwareschandaal. Daarvoor moet het autobedrijf dan zo’n 104.000 dieselauto’s terugroepen naar de garage en nog een ‘substantiële’ boete betalen. Hoeveel geld de openbare aanklagers precies willen zien, is nog niet duidelijk.
 16. Op Auto Prof – AMT Live liet CBX Nederland zien hoe je het prestatieniveau van de werkplaats een flinke boost geeft met de zogenoemde quick check straat, slim gebruik van bandendata en nog veel meer.
 17. Ferrari heeft afgelopen jaar een recordaantal van bijna 8.400 bolides verkocht, 5 procent meer dan in 2016. Dat leverde de Italiaanse onderneming 2,5 miljard euro aan omzet op, wat neerkomt op een groei van 13 procent.
 18. Twee dagen Auto Prof – AMT Live zitten er op. Wie onze Liveblog heeft gevolgd weet wat er allemaal gebeurde. Wat kun je bijvoorbeeld met Social Media? Hoe helpen TI-websites je bij het sneller oplossen van een storing? Spreker Iwan Kennis: “Slechts twee van alle bezoekers tijdens mijn sessie gebruiken TI-websites. Zonde!”. Er valt dus nog genoeg te leren. Kijk mee naar enkele sfeerfoto’s, en wees natuurlijk welkom vandaag in Gorinchem voor dag 3 Leren, Beleven, Ontmoeten.
 19. We tellen af naar dag twee van Autoprof-AMT-Live! De AMT-redactie staat te popelen. Wat is er te beleven in de Kennistheaters? Welke flitsende presentaties geven de AMT-partners? Nieuws, updates en de heetste roddels vanaf de beursvloer. Mis niks en volg deze blog! Vanaf een uur of vier gaan we los.
 20. Al jaren worden auto’s complexer, en dat geeft vaak ook lastige storingen. Hoe los je die op? En nog belangrijker, hoe stel je in de toekomst diagnose aan auto’s die steeds meer multimedia en veiligheidssystemen hebben en bovendien veelal connected zijn met de autofabrikant. Bezoek de kennissessie Diagnosestellen 3.0.
^^^