Bel of app ons:

+31(0)611629508 

 

nu.nl nieuws

NU.nl nieuws

Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. De dood van Anne Faber had voorkomen kunnen worden en is het gevolg van falen van het gerechtshof. Dat stelt vader Wim Faber in een open brief in de Volkskrant. Hij wil dat Rinus Otte, topman bij het Openbaar Ministerie (OM), zijn verantwoordelijkheid neemt en opstapt.
  2. Nico Meijering, de advocaat van Dino Soerel, heeft fel uitgehaald naar Willem Holleeder. Dinsdag kwam naar buiten dat Holleeder beweerde in 2011 te zijn bedreigd door de toenmalige advocaat van Soerel, Bénédicte Ficq.
  3. Met 'trage bochten' en relatief weinig lange rechte stukken lijkt het parcours van de Grand Prix van Monaco de auto's van Red Bull op het lijf geschreven. NU.nl blikt vooruit op de zesde race van dit Formule 1-seizoen.
  4. 40 procent van de algemene regionale ziekenhuizen dreigt de intensive care te moeten sluiten als de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd vanaf 1 juli actief de nieuwe richtlijnen gaat controleren.
  5. Zaterdag zijn er in een aantal regio's opnieuw stakingen in het streekvervoer. Buschauffeurs in Utrecht, 't Gooi, Groningen, Drenthe en West-Brabant leggen de hele dag het werk neer. Het is de vijfde actie in korte tijd.
  6. Veel voorkomende criminaliteit is in 2017 opnieuw afgenomen. Het aantal aangiftes van misdrijven als inbraken, diefstal, berovingen en mishandelingen daalde vorig jaar in totaal met 13 procent.
  7. De Amerikaanse President Donald Trump zegt dat er een productief gesprek heeft plaatsgevonden tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea om de top op 12 juni in Singapore toch door te laten gaan.
  8. Leden van de Tweede Kamer moeten zich niet bemoeien met het sponsorcontract dat Rwanda heeft gesloten met de Engelse voetbalclub Arsenal. Dat zegt de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken van Rwanda, Olivier Nduhungirehe.
  9. In het zuiden van Nederland heeft een lichte aardbeving plaatsgevonden. De beving met een magnitude van 3.2 vond plaats om ongeveer 00.45 uur.
  10. Ierland heeft met ruime afstand gekozen voor het legaliseren van het plegen van abortus in het land. Dat blijkt volgens de resultaten van de eerste exitpolls van het referendum.
^^^