Bel of app ons:

+31(0)611629508 

 

Autotechniek nieuws

Autotechniek nieuws

Autotechniek nieuws

 1. Mooie omzet- en winstresultaten voor de automotive branche in 2017. Volgens het SRA-rapport ‘Branches in Zicht 2018’ doen we het op veel vlakken zelfs beter dan het MKB als geheel. Maar achteroverleunen is er niet bij, door technologische vooruitgang blijft innoveren een aandachtspunt voor het garagebedrijf.
 2. “Ik hoor een klotsend geluid rechtsvoor”, of “Op een drempel hoor ik een krakend geluid”. Een klant komt met die klacht over zijn auto de werkplaats in. Natuurlijk ga je zelf ook luisteren. Komt het geluid inderdaad van rechtsvoor, of toch vanuit achter. De moderne auto is een klankkast wat dat betreft. Hoe pak je het aan? En welke hulpmiddelen zijn er?
 3. Ook al ben je gezegend met twee rechterhanden, zonder goed gereedschap kun je niet repareren. Hoe ziet jouw arsenaal eruit? Welke diagnosetools gebruik je, wat is je favoriete handgereedschap of bezit je een ‘geheim wapen’? Deel je ervaring en scoor er een stuk Snap-on gereedschap bij.
 4. Nieuwe regels in de APK. Ben je APK-keurmeester? Na Pinksteren moet je ze toepassen. Dus: Hoe zit het met de waarschuwingslampjes op het dashboard? Wat moet je weten over het afstellen van de mistverlichting? Wat verandert er in de APK 1? En natuurlijk: Visuele controle van het dieselroetfilter, maar hoe dan? De antwoorden op deze en veel meer APK-vragen gaf Dennis Ipenburg namens de RDW in ons live APK-webinar. Gemist? Kijk het hier terug!
 5. “Ruim één miljoen Nederlanders werkt met gevaarlijke stoffen. Van alle werknemers loopt 1 op de 6 het risico ziek te worden omdat zij tijdens het werk te maken heeft met gevaarlijke stoffen. Dat kan leiden tot ernstige ziekten zoals astma, COPD en longkanker.” Staatssecretaris Tamara van Ark (SZW) wil de bewustwording rondom gevaarlijke stoffen vergroten en startte de campagne ‘Veilig Werken met Gevaarlijke Stoffen.’
 6. Wat wil ik? Wat kan ik? Haal ik alles uit mijzelf of ben ik toe aan iets nieuws? Het zijn vragen die veel medewerkers zichzelf weleens stellen. Ook Audrey van der Vleuten stond voor de keuze: doorgaan in haar oude baan of een nieuwe uitdaging zoeken. Loopbaancoaching hielp mee om de volgende stap in haar loopbaan te zetten.
 7. Dinsdagavond 15 mei om 20.00 uur organiseert AMT in samenwerking met RDW het AMT-RDW-APK-webinar. In deze live online-uitzending nemen we de nieuwe APK-regelgeving die op 20 mei ingaat door. Van visuele controle van het roetfilter, mistlamphoogteafstelling tot de beoordeling van led-achterlichten. En hoe zit het met de controlelampjes die uit horen te gaan, de vloeistoflekkagecontrole en andere wijzigingen? Wij beantwoorden deze en andere APK-gerelateerde vragen in de uitzending.
 8. Een automatisch noodalarmsysteem (eCall) is in de EU sinds april 2018 verplicht in alle nieuwe auto’s. Een besluit dat Continental toejuicht. Niet zo gek; Continental maakt de benodigde telematica-units al sinds 1996.
 9. CBX Nederland introduceert nieuwe wielserviceapparatuur. Met de equipment van Teco(by Ahcon) biedt CBX een totaalpakket, waarmee een complete wielservicestraat ergonomisch in te richten is. Dankzij de modulaire opbouw kan de straat naar eigen wens ingericht worden.
 10. Ravaglioli introduceert een nieuwe wielvrije schaarhefbrug. Het grote voordeel van deze brug: hij is geschikt voor grote en kleine auto’s, van BMW 7 Serie tot MINI.
 11. De Broekhuis Groep rust 6 van zijn vestigingen uit met de nieuwste generatie 3-D uitlijnapparatuur van Hofmann. Daar zitten ook vestigingen bij die uitlijnen voorheen uitbesteedden. Met de nieuwe equipment wil Broekhuis de werkplaatsomzet verhogen.
 12. Met de lancering van een geheel nieuwe website voor Sikkens komt AkzoNobel Vehicle Refinishes tegemoet aan de digitale behoeften van haar klanten. De nieuwe website biedt snel en eenvoudig toegang tot productinformatie, technische gegevens, veiligheidsinformatiebladen, kleureninformatie en kleurentools.
 13. Een foutcode in het airbagsysteem van een auto. Wat is er aan de hand? De foutcode wijst op een onderbreking, maar bij het meten aan het airbagsysteem vind je geen onderbreking in de bedrading. De stekker onder de stoel is berucht, die maar doorsolderen dan? En wat los je hiermee op?
 14. Net als vorig jaar is er ook dit jaar een “Kentekenloket van het jaar” gekozen. Tot winnaar werd uitgeroepen Autoservice de Kemp uit IJsselstein. Eigenaren Tom en Tineke de Kemp ontvingen de bokaal, en een cheque voor promotie ter waarde van € 2.500,- uit handen van Kentekenloket voorzitter Ernst Uildriks.
 15. Multimerk diagnosetools kennen hun beperkingen, hoe goed ze ook zijn. De één blinkt uit in Duitse, Franse of Aziatische merken, andere bieden koppeling met technische data en sommige weer niet. Best even zoeken welke het beste in jouw werkplaats past. De Sergoyne Diagnostics Ultimate Case met gecombineerde diagnosetools en ondersteuning kan oplossing bieden.
 16. Op 20 mei veranderen de APK-regels. Waarschuwingslampjes, verlichting, roetfilter, spelingsdetector in de APK I… Wat verandert er precies en wat betekent dat voor de keuring? “Positief voor de keurmeester”, zegt Martin Pardoel in AMT 4. Heeft hij gelijk? Vind het uit tijdens het online webinar: de interactieve APK-update van RDW en AMT.
 17. Tien beroepschauffeurs hebben zich gekwalificeerd voor de grote landelijke finale van het NK Veiligste Chauffeur op 9 juni. De halve finale vond afgelopen zaterdag plaats tijdens de kennisdag in Beesd, waar de honderd veiligste chauffeurs van Nederland acte de présence gaven.
 18. Niets zo vervelend als een aircosysteem dat niet meer koelt. Niet voor jou, maar zeker ook niet voor de klant die met die klacht binnenkomt in de werkplaats. Maar dan? Kijken of er druk in het aircosysteem zit is snel gedaan. Wat is de vervolgstap? Is er onderhoud nodig volgens fabrieksschema? Is er een lekkage of is er meer aan de hand?
 19. Bij een benzine- of dieselauto is het heffen van de auto met diverse type hefbruggen vrij gemakkelijk en is alles vrij toegankelijk onder de auto. Hierdoor kan de monteur gemakkelijk aan het voertuig werken. Werkt dat ook voor elektrische auto’s? Overlander meent van niet en breidt het assortiment uit met een hefbrug voor het wielvrij heffen van elektrische auto’s.
 20. Op 30 maart jl. nam Innovam de aandelen van AutoNiveau over. AutoNiveau en Innovam zijn vertrouwde partijen in de markt voor trainingen en opleidingen voor (auto)technici. Samen bedienen ze onder andere de Automotive Academy. Vanuit deze samenwerking groeide bij beide partijen de overtuiging dat verdere en intensievere samenwerking dé weg naar de toekomst is. De overname van de aandelen is volgens beide partijen dan ook een logische bekroning van dit proces.
^^^