Bel of app ons:

+31(0)611629508 

 

Autotechniek nieuws

Autotechniek nieuws

Autotechniek nieuws

 1. Als het gaat om tovenaars en alchemisten komt vaak de mythische Steen der Wijzen aan bod. Die zou lood in goud kunnen veranderen. Begrijpelijk dat elke tovenaar, alchemist en het goedgelovig publiek die Steen wilde vinden. Tegenwoordig wordt veel gezocht naar een ander wondermiddel: een eenvoudig ding dat het brandstofverbruik van alle motoren spectaculair verlaagt. Zoals het Eqoped-apparaat?
 2. De eerste dag van AMT Live 2017 zit er op en vandaag gaan we verder met Leren, Beleven en Ontmoeten. Hieronder een korte sfeerimpressie van dag 1 met onder meer de Powersessie voor ondernemers, volle kennistheaters en heel veel kennisuitwisseling. Kom jij vandaag ook? Het programma is nóg voller vandaag!
 3. Continental overweegt in de productie van accu’s voor elektrische auto’s te stappen. Dat heeft topman Elmar Degenhart gezegd in een vraaggesprek met vakblad Automobilwoche dat dit weekeinde is gepubliceerd.
 4. CSW Software komt naar AMT Live met het nieuwe softwarepakket voor garagebedrijven AutomaaT GO. Op de stand kun je de software uitgebreid testen en demonstraties zien. Ook toont CSW AutomaaT Touch, de compacte versie van garagesoftware AutomaaT.
 5. Natuurlijk weet je dat het essentieel is dat je bedrijf online gevonden wordt. Maar waar begin je en wat is belangrijk? DTG geeft hier enkele praktische tips: websites waar je als bedrijf echt op moet staan.
 6. Visser Electra & Diesel Diagnose Center is een van de vele partners van AMT Live. Visser specialiseert in diagnose van zeer complexe voertuigelektra- en brandstofproblemen. Je kunt er terecht voor revisie van onder meer brandstofpompen en injectoren. Ook met roetfilterproblemen weet Visser raad.
 7. Anne Verbokkem werkt als coach en opleidingskundige voor het Innovam-label WePowerPeople. Tijdens deze kennissessie vertelt ze je waarom een andere mindset nodig is om te kijken naar mensen binnen de organisatie.
 8. 15 studenten van ROC Nijmegen waaronder 4e jaars niveau 4 Technisch Specialist-studenten en twee van de opleiding Media & Design hebben zich gebogen over de AMT Pitstop Challenge. Ze hebben alles uit de kast gehaald om deze mooie video te produceren. Kijk maar mee!
 9. Dealer Management System WinCar heeft vanaf heden een directe koppeling met ServiceBook, het digitale onderhoudsboekje voor de automobilist. Door deze koppeling worden facturen in WinCar automatisch naar ServiceBook geëxporteerd, wat de ServiceBook-app up-to-date maakt en de onderhoudsgegevens toegankelijker.
 10. Voor AA-Equipment komt Steve Smith van Pico Technology UK naar AMT Live om te demonstreren hoe je een scope inzet als diagnosesysteem.
 11. Hoe koopt een consument een gebruikte auto? Naast merk, model en kilometerstand let hij meer en meer op de onderhoudshistorie. Dus neemt het belang van een goed ingevuld onderhoudsboekje toe. En het 100% onderhouden-label, helpt dat ook?
 12. Het onafhankelijk kennisbureau voor de autobranche, AUMACON, stelt in haar eerste prognose de verkoop in 2018 van nieuwe personenauto’s in Nederland op een niveau van 445 duizend stuks. Bij realisatie van deze prognose zal de automarkt ten opzichte van 2017 met circa negen procent toenemen. Voor het lopende jaar worden 410 duizend stuks verwacht. Dit is weliswaar een toename ten opzichte van 2016 van ruim zeven procent, maar nog steeds een van de slechtste jaarresultaten van de afgelopen 40 jaar.
 13. “Toen ik het artikel over de Bosch-duwbanden uit Tilburg in AMT 6 las, vroeg ik mij af waarom er nog steeds CVT’s zijn met een ketting in plaats van een duwband. In een trainingsvideo op YouTube, over de Lineartronic-CVT van Subaru, vond ik de antwoorden: 1: Met een ketting kan de radius van de pulleys kleiner zijn dus blijft de variator compacter. 2: Er is minder slip tussen ketting en pulley dus is het rendement beter. Kloppen die argumenten?”
 14. Volgende week openen we de deuren van Autotron Rosmalen voor Leren, Beleven en Ontmoeten tijdens kennisevenement AMT Live. Het programma is rond, en alle 24 kennissessies zijn ingedeeld. Heb jij al een keuze gemaakt? We helpen je nog even en zetten alle kennissessies op een rij.
 15. ‘Hoe gastvrij is mijn bedrijf?’ Natuurlijk zijn je klanten welkom. Maar wat als je van gastvrijheid je bedrijfscultuur maakt? Welke resultaten behaal je als klanten én medewerkers fan zijn van jou en je bedrijf? Tijdens de AMT Ondernemen Powersessie staan gastvrijheid en klantbeleving centraal. Leren en vooral lachen met gastheer en klantexpert Milo Berlijn. Want plezier levert energie en dat brengt je verder.
 16. Renault heeft een autonoom systeem ontwikkeld dat gecompliceerde uitwijkmanoeuvres kan uitvoeren. Met de obstakel-uitwijk-capaciteit heeft Renault een primeur, het systeem kan net zo goed uitwijken als een professionele testrijder. De rijtechniek van de professionele testrijders is de benchmark geweest voor de ontwikkeling het systeem ontwikkeld in Renault Open Innovation Lab.
 17. Voor de autobranche is adverteren op internet bijna belangrijker dan een glimmende showroom of werkplaats. Maar lang niet alle autobedrijven zijn overtuigd van het nut van social media. Zeker bij kleinere bedrijven heeft online geen prioriteit. Toch heb je ook als merkdealer of universeel autobedrijf baat bij bekende platforms als Facebook, YouTube en LinkedIn. Een basiscursus social media van DTG.
 18. Goed professioneel handgereedschap is goud waard, dat weet elke autotechnicus. En steeds vaker mag ook slimmer, snoerloos of speciaalgereedschap niet ontbreken op de gereedschapskar. Ben jij toe aan iets nieuws? Of wil je kennis maken met de laatste tools? Sla een bezoek aan de AMT Live-partners Sonic, Beta, SPtools, Gedore-Automotive, en KStools zeker niet over.
 19. Sinds 1 september 2014 is de nieuwe Euro 6 emissieregeling van kracht. Om aan de Euro 6 norm te voldoen, zullen de meeste autofabrikanten hun dieselmotor van SCR-technologie (selectieve katalytische reductie) voorzien en daarvoor is het additief AdBlue nodig. In combinatie met AdBlue worden schadelijke stikstofoxiden (NOx) omgezet in het onschadelijke stikstof en water.
 20. Lagerleverancier NTN-SNR introduceerde al in 1997 het wiellager met ingebouwde ABS-sensor. Inmiddels zijn die lagers gemeengoed, maar het blijft opletten bij de montage. En wat doe je bij een storing? Hoe achterhaal je een defect?
^^^